29 May, 2015

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
15 Jun 2015

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

KUIZ MEI 2015 : CARI BARANG TERSEMBUNYI

Jawapan Kuiz :-
SHAKLEE- ESP
ENERGIZING SOY PROTEIN 
(SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)

Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
Bila2 Masa

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


27 May, 2015

I Love Giveaway Seindahcerita By Nieyl


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
31 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

18 May, 2015

Pedofilia

Sumber : Says.com

Baru-baru ini, Malaysia digemparkan dengan kes seorang pelajar, Fitri Azmeer Nordin yang disabit bersalah kerana memiliki gambar dan video pornografi kanak-kanak ...

Sudah tiba masanya rakyat Malaysia memahami apa itu pedofilia demi menjaga keselamatan kanak-kanak di negara ini ...

Sumber : Google.com

Sejauh mana anda tahu apa itu pedofilia?

Secara kasar nyer pedofilia adalah satu orientasi seksual dimana seseorang itu mempunyai nafsu seksual terhadap kanak-kanak di bawah umur 13 tahun ...

Pedofilia dijelaskan sebagai keinginan seseorang untuk memenuhi nafsu seksual dengan melibatkan kanak-kanak. Sering kali pedofilia datang daripada golongan lelaki dewasa yang tertarik dengan kanak-kanak lelaki mahupun perempuan secara seksual.

Meskipun seseorang itu hanya mempunyai keinginan seksual terhadap kanak-kanak, walaupun tanpa menyentuh mereka, dia masih dianggap sebagai pedofilia ...

Ibu bapa perlu mengambil langkah berjaga-jaga dengan tidak melakukan perkara yang boleh menarik perhatian pedofilia terutama sekali di laman sosial ...

Kanak-kanak yang menjadi mangsa serangan seksual mungkin akan mengalami trauma seumur hidup mereka ...




D2D's First Giveaway by Edrina


Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Simple and easy GA. meh join ramai2 ;))
 D2D's First Giveaway by Edrina
D2D's First Giveaway by Edrina
CLICK BANNER UNTUK JOIN ;)
Syarat-syarat penyertaan ::
1. Blogger Malaysia
2. Follow Blog:-
3. Like fanpage: 
5. Buat entry di blog anda bertajuk "D2D's First Giveaway by Edrina"
6. Copy coding yang disediakan, paste di ruangan html entry di blog anda dan publish entry tersebut.
7. Tinggalkan link entry anda dalam ruangan komen di SINI
8. GA bermula pada 12.00AM, 9 Mei 2015 dan tamat pada 11.59PM, 9 Jun 2015

18 pemenang dicari dan pemenang ditentukan melalui Top Referral dan cabutan bertuah secara manual oleh penganjur sendiri
Senarai Hadiah:
• CASH RM20 (Top Referral)
• Bawal Zarazuri (x5)
• Bookmarks LE (x3)
• Topup RM10 (x3)
• Hot Perfume (x2)
• Alfafa Shaklee (x1)
• Barang Craft (x3)

Giveaway ini di'sponsor oleh:


17 May, 2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni


Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
31 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

16 May, 2015

Mother's Day Giveaway By Blog XDramaQueen


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
30 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


NEWBIE BLOGWALKING 2015


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
31 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


Segmen Blogwalking Cuti Semestar By Parihh



Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
31 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

10 May, 2015

Segmen : Selamat Hari Lahir By Nisa Zamberi


Selamat Hari Lahir Nisa ... Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ... Semoga sentiasa sihat dan ceria selalu ... Semoga dipermudahkan segala urusan ...

Ya Allah, Kau terangilah hati anak ini dalam mendalami ilmu dunia & akhirat ... Kau jadikanlah dia anak yang solehah, yang menjaga solat dan agamanya ... Yang menjaga kebajikan kedua ibu bapanya ... Yang menjaga kebajikan mereka yang memerlukan ... Tidak sombong dan pandai menjaga diri ... Ameen ...

**********

Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
21 Jun 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

CONTEST: Teka Apakah Dalam Genggaman Tangan Beta

~ PEMADAM ~

Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
Bila2 Masa 

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html
GMBM 1st GIVEAWAY 2015

Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
7 Jun 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

SEGMEN MENJELANG RAMADHAN 2015


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
7 Jun 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

09 May, 2015

Segmen Mother's Day Giveaway by Anil Wanina


Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join giveaway nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :-
14 Mei 2015

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ



Jom  kengkawan sape2 yang blom join , meh ler join segmen nie ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja ...

Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ...

# Maaf saya takde Insta ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


Bloglist Sesuci Lebaran 2017

Labels

#bookcafe (2) #mycybersale2016 (1) #Review (8) 8share (25) Aku (16) Bloglist (42) Contest (166) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (757) Hadiah (2) Iklan (19) Info (11) KakiKomen (34) Kuiz (2) Luahan (7) Luqman (3) Menang (19) Segmen (347)