30 August, 2014

Segmen Ambang Merdeka by Blogger Mya & DNIA House

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tutup : 31 Ogos  2014

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...
Caranya mudah sahaja...
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tutup : 14 September 2014

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

KERANA KEWANGIAN MU BEGITU BERHARGA


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tamat: 1 Zulhijjah 1435 Hijrah


** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

26 August, 2014

Mini Merdeka Giveaway


Tag :-

Kathy R'bain


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tamat: Bila-bila masa sahaja kami boleh tutup. 

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

25 August, 2014

Giveaway Merdeka Lestari

Giveaway merdeka,Kasihlestariabadi,2014

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tutup : 31 Ogos 2014

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

SENARAI PESERTA

GIVEAWAY: JUBAH DRESS CANTIK BY ARIESCAPE SHOPPE

giveaway jubah dress cantik

Nak sangat menang coz saya berminat sangat nak pakai jubah dress ... Tapi saya sangat takut nak beli, takut tak sesuai ... Kalau dapat percuma, hasil usaha sendiri ok jugak kan ... Harap-harap ler menang coz saya tengok jubah dress di "ARIESCAPE SHOPPE" semua nya cantik-cantik ...

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh tutup : 30 September 2014

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

21 August, 2014

Segmen Raya 2014 By Bella Din


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  5 Oktober 2014


** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

Dhiya's First Giveaway

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  31 Ogos 2014 ( jam 12 tengah malam)


** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi


9 Awesome Blogs Of The Month


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...
Caranya mudah sahaja... 
Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  28/08/2014 jam 12.00 malam


** Maaf saya takde Twitter & Insta ...


p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

1st GiveAway : Selamat Hari Lahir Aselawati


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...


Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  22 Ogos 2014  



** Maaf saya takde Twitter & Insta ...




p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

16 August, 2014

Kawaii August Giveaway

Kawaii Giveaway By Rara Deluxe


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalamualaikum.Jom sama-sama meriahkan Kawaii Giveaway By Rara Deluxe.Terdapat banyak hadiah-hadiah gempak yang boleh dimenangi.Antaranya ialah Bag dan poster EXO,Button badge,Cash,Hadiah Misteri,Shawl,Tudung Bawal Hoodies,Ladies Accessories,Hand Mask,Viel,Notebook.Jutaan terima kasih ditujukan kepada sponsor yang sudi menaja giveaway ini ^^ 

Hadiah :
Bag EXO Planet
Tudung Bawal Hoodies



Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  28 Ogos 2014  



** Maaf saya takde Twitter & Insta ...




p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi


14 August, 2014

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  13 september 2014  



** Maaf saya takde Twitter & Insta ...



p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

Mini Giveaway Ogos


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...

Tarikh Tamat :  18/8/2014

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...



p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

11 August, 2014

Lucky Winner Giveaway By Husna


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...



** Maaf saya takde Twitter & Insta ...

p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

09 August, 2014

Giveaway #CikMielaBukaKedai


Assalamulaikum. Giveaway ini dibawakan oleh Cik Miela sempena pembukaan kedai Ladya Shops


Hadiah:
1x Long dress
1 x Long Tee
1 x Toup RM10 
30 x mystery gift untuk 30 peserta pertama

Gambar hadiah: 


Klik sini untuk join

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...
Caranya mudah sahaja... 


Nak join klik BaNNeR eak ...



** Maaf saya takde Twitter & Insta ...

p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

Saya mahu duit raya daripada sekilass.com

banner_rayo

Gambar Raya :-
 

Saya mahu duit raya daripada sekilass.com kerana saya dah lama tak merasa dapat duit raya ... Maklum ler dah tua orang kate ... Sian saya ... Meh ler bagi kat saya ... Nak jugak rase balik kemeriahan dapat duit raya ... Jangan lupa pilih saya tau sebagai penerima bertuah ... Semoga murah rezeki korang sekeluarga ... 

07 August, 2014

Ensiklopedia Solat



Semalam dapat parcel ... Aku kat belakang masa tu and terdengar bunyi hon lori ... Bingit sungguh bunyi nyer ... Aku pun jengok cepat-cepat ke luar ... Oh ada orang hantar barang rupe nyer ... Tu ler die barang nyer ... 

Ensiklopedia ini harus menjadi rujukan yang penting bagi kegunaan pusat sumber, perpustakaan awam, pusat pengajian tinggi, sekolah, masjid, madrasah, kelas pengajian malah setiap rumah harus memilikinya untuk panduan seisi keluarga. Kelebihan Ensiklopedia Solat ini:

  • Maklumat dan ilmu yang berkaitan dengan solat.
  • Keistimewaan ensiklopedia ini berbanding dengan ensiklopedia lain yang ada dalam pasaran kerana mengandungi pelbagai keterangan daripada aspek, fiqah, falsafah, sejarah dan saintifik.
  • Setiap entri disampaikan dengan mengintegrasikan semua aspek ilmu supaya sesuai untuk rujukan kontemporari.
  • Disusun mengikut pendekatan mesra pembaca.
  • Disertakan dengan ilustrasi, foto, gambar rajah, peta minda dan jadual.
  • Semua hadis yang digunakan mempunyai matan, sanad dan no. hadis untuk memudahkan para pembaca membuat rujukan.

Tengok lah tu macam-macam ada kan ... Aku tak beli pun buku nie ... Aku menang contest kat blog ... Hadiah terbaik pernah aku menang setakat nie ... Aku rase bertuah sangat coz dapat memiliki buku nie ... Semoga memberi manfaat buat kami seisi keluarga ... 






Terima kasih jugak aku ucapkan kepada penganjur contest nie ... 
Jom terjah kengkawan ...

04 August, 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim 
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 2 
Topup RM5 x 2 
Header Blog x 2 
Watermark x 5 
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2 

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...
Caranya mudah sahaja... 

Nak join klik BaNNeR eak ...

** Maaf saya takde Twitter & Insta ...

p/s : Jangan lupa jalan-jalan kat SiNi

Bloglist Sesuci Lebaran 2017

Labels

#bookcafe (2) #mycybersale2016 (1) #Review (8) 8share (25) Aku (16) Bloglist (38) Contest (164) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (745) Hadiah (2) Iklan (19) Info (11) KakiKomen (33) Kuiz (2) Luahan (7) Luqman (3) Menang (19) Segmen (342)