31 December, 2016

Giveaway Planner 2017 by @papernplanner


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

TAG :
HUDA
http://nurfarahudahud.blogspot.my/

MUNIRAH MUSTAFAR
http://munirahmustafar84.blogspot.com

CIKLA SHAHRIL

http://ciklapunyabelog.blogspot.com

Blog Whatever Apa-Apa Sahaja adalah blog yang best... Sebab apa? Sebab macam-macam informasi ada... Pasal kehidupan sekeliling kita... Pasal resepi, tempat makan & minum serta tempat jalan-jalan yang best... Bukan itu saja,  petua-petua pun ada... Berlatar berlatarbelakangkan warna putih, blog nampak kemas dan rapi... Widget pun tak berapa banyak... Maka berdesup lah masa loading ... Jom kengkawan skodeng blog nie... 

Tarikh Tamat :
7 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Segmen Bloglisted by Misya 2017


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

30 December, 2016

Giveaway Untuk Bloggers #2


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
3 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

29 December, 2016

Segmen 12 Jam Bloglist #24 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 28 Disember 2016, iaitu tepat jam 2.30 petang sehingga hari esok, 11.30 malam 29 Disember 2016. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #24 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

28 December, 2016

SEGMEN BLOGLIST JANUARI CIKLAPUNYABELOGDOTBLOGSPOTDOTMY.


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

1st GA by BAJETciputseleraBESAR


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

MOHON DOAKAN


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kengkawan semua... Mohon jasa baik kengkawan mendoakan kesihatan Mak saya...

Mak kini berada di wad semenjak Isnin lagi... 

Hari nie Mak akan menjalani minor operation ... Nak ambik tisu kat saluran kencing ... Kencing Mak ada darah skit, Dr nak cari punca ...

Harap-harap Mak kuat ... Mak saya tak pernah masuk wad melainkan masa beranak kan kami ... Mak nampak takut sangat walaupun dia tak cakap ... 

Mohon semua doakan semua urusan dipermudahkan ... Semoga kesihatan Mak kembali pulih ...

Terima kasih kengkawan ... 
Terima kasih semua ...
😢😢😢



25 December, 2016

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu

Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Sesi Perkenalan 1.0 By Beeha Azman


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tag :
Ms. Kejupenyet
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/

Farhain Azmi
http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/

Yoo's
http://nachrysanthemum.blogspot.com/

Zety
http://spitoutkata.blogspot.com/

Umie Yana
http://hiphiphorray15.blogspot.com/


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

24 December, 2016

Segmen Bloglist 2017 SheilaInspire Dot Com


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
27 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

23 December, 2016

Anniversary GiveAway


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
30 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

PENCARIAN BLOGLIST JANUARY 2017 by huhahuhajerr.com


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
30 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Bloglist Januari Tahun 2017

Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
27 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest


Segmen Pray 4 Aleppo by Husein Rider


Krisis di Syria nie dah lama jugak berlaku... Sangat kejam dan tak diterima oleh akal yang waras... Sesiapa saja boleh menjadi mangsa... Kanak-kanak kecil tidak sepatutnya menjadi korban kepada kezaliman rejim Bashar jika mereka mempunyai sifat perikemanusiaan. 

Apa yang perlu kita tahu berkenaan isu yang berlaku di Syria, antaranya ialah :
1) Siapakah Bashar Assad yang sebenarnya?
Bashar Assad merupakan anak kepada Hafez Assad yang sangat dikenali dengan kejam sejak rejim ini memerintah Syria. Sejak kecil Bashar Assad diajar oleh ayahnya membunuh bayi. Pada tahun 1982, peristiwa yang berlaku di HAMA hampir 40,000 rakyat Syria mati dibunuh oleh regim Assad. Selepas itu mereka berterusan melakukan kekejaman terhadap rakyat Syria.

2) Apa hubungan Rejim Syria dengan Iran?
Rejim Syria dan Syiah Iran menjadi sekutu yang kuat sejak sekian lamanya. Hal ini kerana bagi menjamin Syiah terus berkembang. Ia juga diketahui umum setelah Khamainie Iran membuat kenyataan terbuka menyokong Assad. Beberapa insiden ketika rakyat Syria melarikan diri ke Lubnan, Hizbullah menghalang dan menembak mereka. Tentera Iran pula ditempatkan di bumbung-bumbung rumah sebagai penembak tepat.

3) Apa hubungan Rusia dan China dengan Assad sehingga mereka menggunakan VETO menghalang usul bagi memberi tekanan kepada rejim?
Sebenarnya mereka merupakan sekutu lama yang saling memberi sokongan terutamanya dalam kebijakan faham sosialis dan komunis mereka (tidak sama tapi hampir serupa terutama dalam menzalimi rakyat). Di samping itu juga, Rusia adalah pembekal senjata paling banyak ke Syria.

4) Apa pula hubungan ٌRejim Syria dengan Israel?
Secara zahirnya kita akan melihat mereka bertindak sebagai anti israel, US, Barat dan memberi ruang dan kesempatan kepada Hamas menentang Israel. Dakwaan ini meleset ketika ditemukan fakta yang menyatakan bahawa Assad telah melakukan kesepakatan sulit dengan Israel dalam isu yang berkaitan dengan Bukit Golan dll.

Assad mendapat imbalan yang besar dari pakatan sulit ini dan dibantu oleh US. Apakah logik bagi sebuah kerajaan yang punya kekuatan tentera dan berada bersempadanan dengan Israel termasuk Iran duduk diam terhadap kekejaman Israel tehadap saudara mereka di Gaza. Manakala menyerahkan Bukit Golan kepada Israel tanpa ada sebab yang munasabah.

********************

*Di Syria tidak ada lagi namanya hospital*

*Mereka bakal kesejukan sehingga suhu mencecah - 5 Celsius , di mana kita?*

*Mereka makan rumput/kucing, di mana kita?*

*Mereka disembelih seperti di Rohingya bahkan lebih teruk lagi daripada itu*

*Di Aleppo mereka berkata umat Islam jangan salahkan mereka jika mereka membunuh diri demi menjaga maruah mereka*

*Adakah kita telah membantu mereka sedaya mungkin?*

*Tidakkah kalian terpanggil untuk merealisasikan nya?*


"Aid For Syria"

Ya Allah ... Lindungi lah mereka2 yang dizalimi dan hancurkan lah mereka2 yang kejam dan zalim ...

20 December, 2016

New Year Giveaway by MF

Kengkawan jom join...

*********

Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Misi Pencarian Bloglist MYiDEAKiNi 2017


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
16 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

19 December, 2016

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina

*Sila klik banner diatas untuk join*

Hadiah :
1 x cash voucher dari Premier Clinic
1 x beauty box dari The Face Shop
1 x beauty box dari Missha
1 x beauty box dari Premier Clinic
2 x beauty box dari Skinfood

Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016

SEGMEN BLOGLIST ISTIMEWA BLOGPADU.COM !


KLIK BANNER UNTUK JOIN

17 December, 2016

Giveaway by Pulsera MY


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
16 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Giveaway 12-12 by SharkBurn Malaysia


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
13 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

365 Days Daily Planner Giveaway by Luqman Zakaria


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
22 Disember 2016


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest




CONTEST #LASTGIFT BY SOFIEADIE


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
2 Januari 2017


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Labels

#bookcafe (2) #mycybersale2016 (1) #Review (7) 8share (25) Aku (15) Bloglist (29) Contest (163) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (723) Hadiah (2) Iklan (19) Info (11) KakiKomen (31) Kuiz (2) Luahan (7) Luqman (3) Menang (18) Segmen (327)