29 November, 2014

Giveaway Akhir Tahun

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR  jika berminat 
untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
13 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

28 November, 2014

Giveaway by NDE

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Giveaway yang dianjurkan oleh Ndedzafirah ini menawarkan hadiah-ii menarik menanti anda. Kami mencari seramai 4 orang pemenang sahaja. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai-ii memeriahkan Giveaway by NDE ini. { senarai hadiah }

SEGMEN : BLOGWALKING PROMOSI BLOG & LIKE FANPAGE


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR  jika berminat 
untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
30 November 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

27 November, 2014

First Giveaway By Eilya Maisara


Tag :-






Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR  jika berminat 
untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
30 November 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

26 November, 2014

Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam


Segmen Pencarian Bloglist untuk Bulan Disember 2014.
15 Blog dicari untuk menjadi penyeri di sidebar blog Truly Love... 

Syarat-syarat Penyertaan:

1. Follow Blog Maria Firdz
2. Add G+ +Maria Firdz 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Disember 2014 #48 Jam"
4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML;
5. Publish dan hantarkan entry penyertaan di entry ini.

Segmen ini bermula 25 November 2014 jam 12 tengah hari dan akan tamat pada 27 November 2014 jam 12 tengah hari.

Jom support segmen ringkas ini ...

**********

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
27 November 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

Kengkawan ... 
Jom join GA yang nie plak ...


hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

GA CUTI SEKOLAH by Asyu


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
10 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

25 November, 2014

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus.
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar?
Saya, Hani Fadhlina Abdul Rahman

Umur pengguna?  37 tahun

Jantina pengguna? Perempuan

Jenis kulit? Berminyak

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Saya mempunyai masalah kulit muka berminyak terutama di bahagian T. Kulit juga kurang anjal dan kusam. Warna kulit juga agak gelap. Amat berharap dapat mencuba Ephyra Skin Bar untuk mengatasi masalah kulit yang saya alami. Sekurang-kurangnya dapat mencerahkan kulit muka tanpa pengelupasan. Alhamdulillah sekiranya ia dapat menganjalkan kulit dan menghilangkan jerawat serta jeragat ...

Pengguna Ephyra? Tidak


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...
Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
30 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

First Giveaway by Kamamimi



First Giveaway by Kamamimi

Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari!

Ditaja oleh :
Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's kitchen | Iola | Budak | Frau Lisa | Nurashikin ZA |

23 November 2014 - 23 Disember 2014

Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tag :



Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

24 November, 2014

Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous

Salam Sejahtera,


Jom sertai GA RM150 Zalora Voucher terbaik ni dari SueAKGoGeous. Buat enam langkah-langkah berikut:

  1. Buat satu entri bertajuk 'Giveaway Zalora Voucher RM150 by SueAKGoGeous'.
  2. Publishkan entri tersebut dan masukkan URL ke ruangan komen di bawah.
  3. Follow blog SueAK.
  4. Follow Google Suriana abdul kadir.
  5. Klik sini sini sini sini sini dan sini tunggu sehingga hadis loading.
  6. Masukkan blog SueAKGoGeous ke dlm bloglist anda.

Satu pemenang utama akan mendapat Online Voucher Coupon Code dari Zalora bernilai RM150.


Manakala dua pemenang saguhati akan mendapat Marybrown Lunch Box.
Tarikh GA ini ialah dari 21/11/2014 sehingga 12/12/2014.
Tiga pemenang bertuah akan diundi dengan random.org dan akan dimumkan pada 13/12/2014.

22 November, 2014

faceBOOK CONTEST


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk maklumat lanjut ...


Tarikh Tamat :
30 November 2014


Hadiah Disediakan :


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
15 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...

Pilihan Hadiah :

Jam Dinding
IKEA Rusch Design K Hagberg  

Penaja : Mama Darwiish



Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

SEGMEN: Kapas Putih December Bloglist


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
1 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

1st GIVEAWAY ~ Sayang Anak ~ by MamaMuiz


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
30 November 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

21 November, 2014

Segment Blog Review by Syukurnya Sihat.Com


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
27 November 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

Segmen Mari Berkenalan


Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ...

Caranya mudah sahaja...

Klik BaNNeR untuk turut serta ...


Tarikh Tamat :
15 Disember 2014

# Maaf saya takde Insta ...


Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...



Bloglist Sesuci Lebaran 2017

Labels

#bookcafe (2) #mycybersale2016 (1) #Review (8) 8share (25) Aku (16) Bloglist (38) Contest (164) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (745) Hadiah (2) Iklan (19) Info (11) KakiKomen (33) Kuiz (2) Luahan (7) Luqman (3) Menang (19) Segmen (342)